Onze diensten

Opvolging vastgoedprojecten

Heeft u nood aan een rigoureuze opvolging van uw investeringen in vastgoed? Het Kapittelhof beheert uw projecten van A tot Z. Ons team heeft zowel de nodige juridische, fiscale en bouwtechnische expertise, als sterke projectmanagement skills. U heeft zo één contactpersoon en krijgt snel antwoord op al uw vragen.

 

Optimalisatie van vastgoedvermogen

We helpen u graag om in het bos van mogelijkheden de juiste bomen te kiezen. Wat is uw profiel en wat wil dat zeggen? Welke investeringen zijn aangeraden? Nu verkopen of toch nog wat wachten? Is het fiscaal interessanter om samen met de kinderen in te stappen of net niet? Het Kapittelhof combineert alle aspecten tot een gegrond advies.

 

Kredietbemiddeling

Een onafhankelijke raadgever nodig om te onderhandelen over een kredietovereenkomst? We leggen graag onze expertise in de schaal om de aankoop van vastgoed te helpen financieren. We maken samen een financieel plan op dat niet alleen de kansen van uw dossier bij het kredietcomité van uw bank sterk verhoogt, maar u ook de ideale financieringsvorm toont en u beschermt tegen onvoorziene risico’s. We staan u bij tijdens de onderhandelingen zodat u in alle vertrouwen de financiering geregeld krijgt en we volgen daarna de adminstratieve afhandeling op.

 

Begeleiding van overnames

Patrimoniumvennootschappen bieden interessante mogelijkheden en voordelen. Maar bij overnames of liquidatie dient wel de nodige zorg in acht te worden genomen. Het Kapittelhof heeft de nodige ervaring om alles in goede banen te leiden. Op basis van een heldere screening en waardebepaling maken we een overnameplan op en gidsen we u langs onderhandelingen, overeenkomsten, juridische stappen en financi√ęle transacties.

 

Bestuursmandaten

Als onafhankelijke bestuurder kunnen we uw adviseur en vertegenwoordiger zijn in projecten waar u zelf niet de tijd of technische expertise voor heeft. In uw naam brengen we onze ervaring en kennis naar het project en helpen als mandataris beslissingen nemen met het oog op de gewenste resultaat.

 

Familiale opvolgingsproblematieken

De familiale opvolging betekent vaak een bijzondere uitdaging omdat hier regelmatig ook emotionele aspecten een rol spelen. In deze gevoelige onderhandelingen kan een ervaren neutrale partij vaak de oplossing bieden om zonder conflicten toch een optimale verdeling te cre√ęren. Met onze ervaring hierin kan Het Kapittelhof uw ideale partner zijn.

 

Internationale expertise

Veel mooie opportuniteiten voor vastgoed liggen in het buitenland. Dit brengt wel een aantal bijzondere problematieken met zich mee. Omdat we al jarenlang het grootste deel van onze portefeuille in het buitenland beheren kunnen we u ook daar behoeden voor onnodige risico’s of ingewikkelde en ongekende juridische horden.

Het Kapittelhof maakt voor u een haalbaarheidsstudie van beoogde projecten. Door het kiezen van de optimale structuur begeleiden we u daarna bij de instap. Eenmaal u ge√Įnvesteerd hebt in buitenlands vastgoed regelen we graag de administratieve opvolging voor u. We wonen de nodige meetings bij, nemen in afspraak beslissingen en rapporteren snel en duidelijk over de stand van zaken. Na realisatie van het project kunnen we aansluitend ook de vereffening van de structuur regelen.

 

Rentmeesterschap

Bezit van opbrengsteigendommen brengt soms ook zorgen met zich mee. Wilt u met een gerust gemoed genieten van uw vastgoedvermogen? Het Kapittelhof neemt als rentmeester de volledige administratieve en financi√ęle opvolging voor zijn rekening en ontlast u zo van de dagelijkse zorg voor uw eigendommen.